Vyberáme vhodné miesto k prenocovaniu pod holým nebom

Ak sa chystáte zažiť letné dobrodružstvo, pravdepodobne hľadáte vhodné miesto, kde by sa dalo prespať pod holým nebom a kde by ste počas bieleho dňa zažili zábavu, ale aj potrebný relax. Vybrať vhodné miesto je asi najdôležitejšie, ale ešte potrebnejší je inventár, ktorý so sebou zoberiete. Trvanlivé jedlo, zápalky, náhradné oblečenie, poprípade žiletku a zubnú pastu (ak idete na dlhšie), ale najpodstatnejšie sú veci spojené so zabezpečím pohodlia a spánku. V tomto smere narážam na potrebnú výbavu v podobe stanu, karimatky, ale ak chcete naplniť túžbu pohodlia počas celého dňa, na trhu je skvelý produkt nafukovaciesedačky, ktorý jednoducho zbalíte so sebou ako vak (1,2 kg) a na mieste vám po automatickom nafúknutí behom pár sekúnd vznikne veľmi pohodlné miesto na relax. A čo je najlepšie, hodí sa do každého terénu, s poškodením si nemusíte robiť starosti.

kemp

Ak sme už vhodne vybavení, tak sa pozrime, aké miesta k ponocovaniu a k zábave máme na výber.

Klasické riešenie má podobu pobytu v prírode, kde by sme si mali nájsť k rozloženiu najvhodnejšie miesto podľa stavu terénu a prístupu k vode. Pobyt v prírode je skvelou alternatívou, ale môže nás prekvapiť aj jej krutá podoba spojená s búrkou, dažďom, ale aj vzdialený prístup k potrebným zdrojom, akým sú tekutiny a jedlo. Na druhej strane treba rátať so silným žiarením Slnka priamo na našu hlavu takmer 24 hodín denne, preto si nezabudnime vziať i pokrývku hlavy.

ohniště

Kemping je v niektorých krajinách uprednostňovaným miestom, nakoľko sa môžete spoľahnúť so zabezpečením potrebných podmienok, takisto máte po ruke sprchy aj toalety. Okrem toho sú podmienky zabezpečené aj sociálnymi zariadeniami a k pohotovosti je pripravená i záchranná služba. Prakticky je to v podstate to isté, ako keď idete na letný festival. „Ubytovanie“ si zabezpečíte vy, jedlo je k dispozícii, ale musíte si ho kúpiť, ale zabezpečenie ostatných dôležitých podmienok za vás riešia druhí.

About the Author

You may also like these

No Related Post