Ako si zvoliť správny matrac?

V našich domovoch je najviac využívanou miestnosťou obývačka a kuchyňa. Takmer všetok voľný čas trávime pred televízorom či prípravou pokrmov. Spálňu využívame najmä v noci. Skriňa na oblečenie a posteľ na spánok sú hlavnou výbavou tejto miestnosti. Práve posteľ je pre náš život jednou z najdôležitejších súčastí. Kvalitný a primeraný spánok je dôležitý nielen pre svieži vzhľad, ale aj pre naše zdravie. A ako každodenný spánok čo najviac zlepšiť?

Dôležité je dodržiavať pravidelný čas odchodu do postele. Najkvalitnejší spánok je pred polnocou. Dôležitá je aj dĺžka spánku. 7 až 9 hodín je pre dospelého človeka primeraná dĺžka odpočinku. Ani viac ani menej. Na to, aby ste si ale dobre oddýchli potrebujete to najdôležitejšie. Správny, kvalitný matrac. Od vlastností matracu sa bude odvíjať váš spánok a zdravotný stav. Aké by mali byť vlastnosti matraca?

matrac

1. Správna tvrdosť matraca. Množstvo ľudí vie rozlíšiť či potrebujú tvrdý alebo mäkký matrac. No stupeň tvrdosti už nie je také ľahké zvoliť. Preto je na mieste, ak navštívite nejakú predajňu a jednotlivé tvrdosti matracov si jednoducho vyskúšate. Nebojte sa pýtať. Matrac je investícia na niekoľko rokov a je potrebné zvoliť to najlepšie.

posteľ

2. Zloženie matraca. Každý matrac nie je rovnaký. A od toho sa odvíjajú aj jeho vlastnosti. Hľadáte antibakteriálny? S pamäťovou penou? Alebo taštičkový? Každý má svoje výhody a možno aj nevýhody. Tu opäť platí, že najlepšie je opísať váš zdravotný stav a preferencie a poradiť sa s odborníkom, ktorý vám pomôže nájsť ten správny typ matraca.

Cena matracov je skutočne rôznorodá. Ceny za kvalitný matrac začínajú na stovkách Eur. Pokiaľ však viete čo hľadáte, značnú časť financií môžete ušetriť pri online nákupe. E-shopy mávajú rôzne akcie na matrace, ktoré tak viete kúpiť niekedy aj za polovičné ceny oproti kamenným predajniam.

About the Author

You may also like these