Google Chrome a jeho tzv. „easter eggs“

Webový prehliadač Google Chrome, dnes už známy azda každému, je prehliadačom bezplatným, rýchlym a najmä jednoduchým na používanie. Práve to spôsobilo, že pomerne v rýchlom čase sa presunul na popredné priečky v rámci svojej kategórie a stal sa prehliadačom číslo jeden. Bol vytvorený pre moderný web a teda ponúka mnoho možností, ako sa dopátrať k potrebným informáciám, či materiálom – ktoré hľadáme. Navyše je nesmierne rýchly, čo znamená, že akúkoľvek webovú stránku dokáže načítať v zlomku sekundy.
znak prohlížeče
Ako však už ale bolo zmienené, ak hovoríme o prehliadači Google Chrome, nehovoríme len o jednoduchosti a formálnosti. Jeho tvorcovia mysleli i na zábavu a preto vytvorili niekoľko „vychytávok“, ktoré nám spríjemňujú naše surfovanie po Internete – hoci nie všetky sú ale vytvorené pre to, aby fungovali neustále. Po čase sa môžu stať nefunkčnými, no na druhej strane stále vznikajú nové – a teda o zábavu je vždy postarané.

  TOP 5 ponúkaných možností

1.      Zatoč s nudou!
• Ako na to? Jednoducho do Google vyhľadávacieho políčka napíšte „do a barrel roll“ a pozorujte. Celá stránka sa na malú chvíľu „zblázni“ a urobí 360° otočku!
 
2.      Zerg Rush
• Veselá hra, ktorá sa aktivuje nesmierne jednoducho. Všetko čo stačí urobiť, je zadať do vyhľadávacieho políčka pojem „Zerg Rush“ a hra sa môže začať! Cieľom je zachytiť čo najviac padajúcich písmenok „o“ tým, že na nich budeme opakovane klikať.
 
3.      Závan minulosti
• Určite i vy ste niekedy premýšľali nad tým, ako vyzerali prvopočiatky Internetu. I keď celú jeho bývalú podobu nemožno ukázať, existuje spôsob, akým je možné spoznať aspoň prvotnú podobu prehliadača Google Chrome. Do jeho vyhľadávacieho políčka napíšte „Google in 1998“ a vráťte sa späť v čase!
 
4.      Zmeňte uhol pohľadu!
• Už vás nebaví pozerať sa na veci priamo? Zadajte do vyhľadávacieho políčka pojem „tilt“ alebo „askew“ a užite si výsledky vyhľadávania v inej rovine, na akú ste zvyknutí!
 prohlížeč google
5.      Veselé Atari
• Pokiaľ vás v minulosti bavili klasické hry so zameraním na tenis, či ping-pong – hra Atari je pre vás ako stvorená! Po jednoduchom prekliknutí prehliadača na „Obrázky“ – a následného vpísania „Atari Breakout“ do vyhľadávacieho políčka, môžete okamžite začať hrať – a snáď i vyhrávať.

About the Author

You may also like these

No Related Post